O nás - Banskobystrický klub SZKC

 
 

Náš klub vznikol za účelom rozvoja a propagácie gastronómie a cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji a zároveň pomáha zvyšovať úroveň poskytovaných služieb v danom odbore. Klub združuje členov
z odboru gastronómie a slúži nám na vzájomné vymieňanie si skúseností a znalostí v oblasti gastronómie. 

V spolupráci s našimi partnermi organizujeme semináre, školenia a odborné prednášky, ktoré slúžia nám, ako aj profesionálom z odboru, na rozširovanie si vedomostí a zručností. Aktívne spolupracujeme so Strednou školou hotelových služieb a obchodu v Banskej Bystrici pri odborných prednáškach a seminároch. Naši členovia sa aktívne zúčastňujú na národných gastronomických súťažiach a podujatiach.
V rámci klubu máme viacerých úspešných medailových ocenení, ako aj certifikovaných hodnotiteľov pre národné gastronomické súťaže.

V rokoch 2015, 2016, 2017, 2018 sme usporiadali v spolupráci s partnermi  národnej prezentačno-súťažnej výstavy Banskobystrický Gastrocup (od roku 2019 s privlastkom Memoriál Jána Michnu)  na ktorej sa prezentujú partnerské firmy ako aj súťažiaci v odbore kuchár junior, senior a cukrár. Podujatia sa stretávajú  so záujmom odbornej ako aj laickej verejnosti. 

Pretože záujem predčil naše očakávania a zúčastnilo sa ho veľké množstvo súťažiacich aj zo susedných krajín. Rozhodli sme sa usporiadať tentokrát dvojdňové podujatie, aby sme dali väčší priestor pre početnejších účastníkov ako aj partnerov podujatia. 

 

Richard Cisár 
predseda SZKC BB klubu, certifikovaný komisár SZKC

Zakladateľom klubu bol Ján Michna, ktorý je jeho Čestným predsedom - In Memoriam