Náš klub vznikol za účelom rozvoja a propagácie gastronómie a cestovného ruchu v Banskobystrickom kraji a zároveň pomáha zvyšovať úroveň poskytovaných služieb v danom odbore. Klub združuje členov
z odboru gastronómie a slúži nám na vzájomné vymieňanie si skúseností a znalostí v oblasti gastronómie.
V spolupráci s našimi partnermi organizujeme
semináre,
školenia
a odborné prednášky, ktoré slúžia nám, ako aj profesionálom z odboru, na rozširovanie si vedomostí a zručností. Aktívne spolupracujeme so Strednou školou hotelových služieb a obchodu v Banskej Bystrici pri odborných prednáškach a seminároch. Naši členovia sa aktívne zúčastňujú na národných gastronomických súťažiach a podujatiach.
V rámci klubu máme viacerých úspešných medailových ocenení, ako aj certifikovaných hodnotiteľov pre národné gastronomické súťaže.
V rokoch 2015, 2016, 2017, 2018 sme usporiadali v spolupráci s partnermi národnej prezentačno-súťažnej výstavy Banskobystrický Gastrocup (od roku 2019 s privlastkom Memoriál Jána Michnu) na ktorej sa prezentujú partnerské firmy ako aj súťažiaci v odbore kuchár junior, senior a cukrár. Podujatia sa stretávajú so záujmom odbornej ako aj laickej verejnosti.
Pretože záujem predčil
naše očakávania a zúčastnilo sa ho veľké množstvo súťažiacich aj zo
susedných krajín. Rozhodli sme sa usporiadať tentokrát dvojdňové podujatie, aby
sme dali väčší priestor pre početnejších účastníkov ako aj partnerov podujatia.
Richard
Cisár
predseda
SZKC BB klubu, certifikovaný
komisár SZKC
Zakladateľom klubu bol Ján Michna, ktorý je jeho Čestným predsedom - In Memoriam