Kontakt

Banskobystrický klub kuchárov a cukrárov SZKC
Tatranská 10
97411 Banská Bystrica 

IČO: 00584363
DIČ: 2021345018
IČ DPH: SK2021345018


Bankové spojenie:Tatra banka a.s,pobočka Banská Bystrica
IBAN: SK 04 1100 0000 029 2188 3708
BIC:TATRSKBX


 

Banskobystrický klub je riadnym členom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov


História SZKC

Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov sa začala písať v apríli 1990, kedy vznikol ako jeden z prvých profesijných zväzov na Slovensku.

Je dobrovoľnou, cechovskou, nepolitickou záujmovou organizáciou,
v ktorej sa dobrovoľne združujú občania, ktorí sa na profesionálnej úrovni zaoberajú gastronómiou alebo sú priateľmi a propagátormi gastronómie. Na čele zväzu v čase založenia stál pán Ondrej Antovszký. V roku 2000 ho na poste prezidenta zväzu vystriedal pán František Janata, ktorý vo funkcii prezidenta zväzu pôsobil do mája 2013. Od mája 2013 do novembra 2017 vo funkcii prezidenta SZKC pôsobil Branislav Križan. Na základe rozhodnutia Valného zhromaždenia SZKC od novembra mája 2013 na čele zväzu stoji Vojto ARTZ.

Slovenský zväz kuchárov a cukrárov uzatvára zmluvy týkajúce sa organizácií aj jednotlivcov, ktoré mnohokrát presahujú hranice Slovenska. Spolupracujeme s potravinárskymi aj nápojárskymi firmami, s dodávateľskými firmami dodávajúcimi zariadenia pre gastronómiu. Naši odborníci testujú nové výrobky, odporúčajú ich použitie a využitie.

Členovia zväzu sa zúčastňujú pri organizovaní rôznych propagačných akcií zameraných na racionálnu výživu, propagáciu potravinárskych výrobkov a noviniek národnej i medzinárodnej gastronómie, či už v oblasti surovinovej alebo technologickej. Zväz sa aktívne venuje aj príprave mladých odborníkov. Podporuje a organizuje súťaže v odbore kuchár a cukrár, na ktorých svoju odbornosť prezentujú mladí ľudia pripravujúci sa na toto povolanie.

V súčasnosti SZKC vyvíja svoju činnosť prostredníctvom ôsmich stabilne pôsobiacich regionálnych i odborných klubov SZKC (bratislavský klub, banskobystrický klub, žilinský klub, tatranský klub, košický klub , prešovský klub, klub cukrárov a klub mladých kuchárov
a cukrárov) v ktorých združuje kuchárov a cukrárov z celej Slovenskej republiky. Prostredníctvom klubov sa zväz usiluje šíriť moderné trendy gastronómie v praxi, na domácich aj zahraničných výstavách a súťažiach. Z doterajších aktivít zväzu možno prezentovať propagačno-výstavné a súťažné akcie, organizované na území Slovenskej republiky

Vedenie Banskobystrického klubu


cisarpng

Richard Cisár, predseda Klubu, certifikovaný komisár SZKC

teampng

René Kotlas,  podpredseda Klubu, certifikovaný komisár SZKC


guzmanpng

Lukáš Guzman,  podpredseda Klubu, certifikovaný komisár SZKC